zaterdag 26 juni 2010

Via de IJzeren Bosweg op weg naar huis

U hoeft zich geen zorgen te maken. Het fietsicoontje geeft als locatie nog steeds Zweifall aan, maar de fietsers zijn vanmorgen om half negen daar weer vertrokken. Hein van Boxel, over wie ik u gisteren berichtte, is vanmorgen met zijn zoon in Zweifall gearriveerd en is nu samen met onze jongens onderweg. Net na elf uur had ik contact met de fietsers. Ze klonken opgewekt en hadden al weer 70 km weggetrapt, inclusief de IJzeren bosweg.
Voor diegenen onder ons die niet elke dag op een racefiets aan het heuvels beklimmen zijn:
De IJzeren Bosweg is de klim vanuit Eys naar de zendmast. Het is een van de lastigste klimmen die Zuid-Limburg rijk is. Hij is 'slechts' 1020 meter lang en heeft een gemiddeld percentage van 8.8%. Hier kun je prima ervaren dat een gemiddelde niet alles zegt. De aanloop van de klim is redelijk te doen maar het maximum komt op 16.7%.
Het is de laatste etappe vandaag en op zo'n laatste echte klim van de dag komen niet alleen de renners naar boven, maar ook het haantjesgedrag in de renners. Carl was als eerste boven, maar was hij al niet uit het zicht, ruim voor de voet van de klim? Of hebben de andere fietsers hem de overwinning gewoon gegund?
Vooruitkijkend, en de heuvels achter zich latend, volgen er na Niederbusch - alwaar de renners zich rond elf uur bevonden- nog ongeveer 115, over het algemeen vlakke, kilometers. De fietsers worden om 16:00 uur in Cuijk verwacht.
De mannen kunnen onderweg nog op hun gemak gaan genieten van een heerlijk bakje cappuccino .................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten