donderdag 24 juni 2010

De tweede dag en de eerste echte pech!

Sorry dat ik vandaag erg laat ben met de verhalen van onze fietshelden. Ik had even andere verplichtingen. Om met de deur in huis te vallen: voor de fietsers was rond de middag de temperatuur gelijk aan de gemiddelde snelheid: 32 !!!!


De eerste echte pech heeft zich vroeg in de middag aangekondigd. Onze Deense collega, Martin Gross, wilde zelf nog wel versnellen, maar het mechanisme daartoe liet hem in de steek. De benodigde onderdelen waren niet aanwezig dus fietser en fiets in de bus en -in den vreemde- op zoek naar een werkende fietsenmaker. En dat tijdens de Mittagspause!


De overige fietsers vullen de bidons, vullen hun voedsel aan en vervolgen de geplande route. Met Rob als chauffeur zijn ze er zeker van dat ze Martin later weer zullen treffen.


Rond half vier worden de fietsers toch wel zenuwachtig. Iedereen is door zijn voorraadje water, energiedrank, bananen en energierepen heen. Verder fietsen zonder water bij deze temperatuur is niet geheel zonder risico. Volgens Rob is hij over 10 minuten ter plaatse. De fietsers wachten geduldig. Geduld is in Allendorf de normaalste zaak van de wereld, getuige het hotel waar de fietsers op een stoepje gaan zitten. Het is al jaren gesloten. Als Rob en Martin arriveren, blijkt het bijna 15 minuten geduurd te hebben, .......... er is niemand die klaagt.


Vanavond een BBQ en overnachten in een jeugdherberg in Olpe aan de Biggesee.


Morgen vertel ik misschien nog even over de heuvels van vandaag, maar ga -net als onze fietsers- dadelijk eerst voetbal kijken.


Tot morgen.


O ja, het fietsicoontje op de website doet het weer; je kunt de fietsers dus live volgen.





De foto hiernaast is van vanmorgen: het vertrek uit Oelde

2 opmerkingen:

  1. Ja...........Hier is die weer! We hebben de hot tub al op temperatuur om de spieren te ontspannen. Met de sauna wachten wij nog even....! Wij lazen dat jullie al een BBQ achter de rug hebben, nou goed nieuws....morgen weer want wij hebben speciaal op jullie gewacht.

    Fiets veilig en tot morgen.

    NLSR

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Well I know Martin Gross from last year, and especially after the dramatic football match of Denmark last night, the mechanical problem was just an excuse to hide his nerves....
    HUP HOLLAND HUP!!!

    BeantwoordenVerwijderen